Относно

Продуцент: Ингмар Маркуардт

Казвам се Ингмар Маркуардт (Ingmar Marquardt), на 33 години съм, женен и баща на две деца. Имам диплома и магистърска степен по медийни компютърни науки и работя като ръководител и дизайнер на проекти, също така съм преподавател. Живея в Германия.

През 2005 г., докато бях студент, се разболях от хронична, непрекъснато засилваща се болка – първо в лакътя, после и в двете китки на ръцете. Това продължи години и ме накара да се запозная с нашата здравна система, така започнах одисеята си по лекари и болници. Прекарах много време в чакални, за кратки консултации с един куп различни лекари. Много пари изкараха някои, изучавайки състоянието ми, което обаче завърши с неясна диагноза, почти никаква смислена помощ и още по-малко яснота относно причината за заболяването ми.

По онова време аз вече бегло познавах 5-те биологични закона на Новата Медицина, но, поради объркващите референции в интернет и литературата по онова време, мислех, че това откритие е от значение само за раковите заболявания. Още през 2003 г ние успяхме да използваме нашето разбиране за Новата Медицина, контролирайки по впечатляващ и драматичен начин един случай на раково болен в семейството, причината за което съвпадна с абсолютна точност с причината, посочена в литературата на 5БЗ.

Успях да намеря изход от спиралата на болестта си едва след години самоналожена физическа рехабилитация. Тогава реших, след неуспешния си опит с конвенционалната медицина, да поема отговорността за здравето си в свои ръце. Познавайки 5-те биологични закона на природата аз вече разполагах с един много обещаващ път, който последвах с надеждата да го изпробвам върху себе си.

През следващите няколко години посетих един еднодневен семинар, два едноседмични семинара наs и основните курсове 1-4 с Никола Баро. Те предлагат добре структурирано и много качествено обучение за терапевти в Германия, вдъхновено от успешната образователна система на 5-те биологични закона на природата, преподавана в Италия. Така аз постепенно осъзнах важността и обхвата на това откритие и си дадох сметка, че със знанието за 5БЗ един-единствен и точен въпрос е достатъчен, за да стигна до корена на години страдания – беше трудно да не уцеля точния въпрос, той беше толкова очевиден.

От 2012 г. ръководя група за изучаване на 5БЗ във Висбаден, която е основана на системата за обучение на Никола Баро (в която също така участвах в курсовете за преподаватели). В тази група всеки месец ние обменяме опит, изследваме конкретни случаи, изучаваме теорията и практиката, и отново и отново проверяваме валидността на 5-те биологични закона на природата.

Последваха две публични лекции по темата, както и някои доброволчески „дейности по компютърни науки“, като например разработване на модула за електронно обучение, съвместна разработка на портала за въпроси и отговори, технология за провеждането на уебинари и много други.

И до днес редовно участвам в уебинари за задълбочаване разбирането ни по голям брой и най-различни теми – като допълнение към работата ми по реални случаи.

Дълго време ме притесняваше факта, че няма лесен и безплатен достъп до темата за 5БЗ в интернет. Докато бях прикован на легло в продължение на няколко дни през 2016 г. с болки в гърба (за които, благодарение на познанието ми по 5БЗ знаех, че идват от време назад), ми дойде идеята да създам поредицата от въвеждащи в темата видеоклипове и нахвърлях един приблизителен сценарий.

Поради факта, че очаквахме раждането на второто ни дете, аз отложих проекта до есента на 2017 г., когато се посветих на него през дългите зимни вечери. Успях да го завърша през май 2018 г. и го публикувах в Youtube. Надявам се тази поредица видеоклипове, преведена вече на няколко езика, да успее да привлече все повече и повече хора към темата и най-вече се надявам това да спомогне да бъдат премахнати трудностите по достъпа до темата, които за съжаление обезкуражават разпространението на това невероятно познание.

Ако желаете да се свържете с мен, моля използвайте следната форма за контакт

Преводач и диктор: Гергана Радичкова

Казвам се Гергана Радичкова или Гери, както много ме познават. От 24 години живея в Испания. По професия съм пътен инженер и за 20 години работих като инженер в проектантски фирми в Испания.

През 2013 година за първи път чух за откритието на д-р Хамер и бях много силно впечатлена. В Испания по това време това учение се разпространяваше от Енрик Корбера, под названието Биодекодиране и по-късно преименувано в БиоНевроЕмоция. През януари 2014 г. се записах да уча с него и през 2015 г. завърших пълния курс на обучение, състоящ се тогава от 3 десетдневни интензивни курса по 8 часа всеки ден. Беше зашеметяващо приключение, което преобърна из основи разбирането ми за здравето и болестта, за смисъла на живота като цяло. Обучението включваше изучаването на 5-те Биологични закона на природата, а също така и на други науки, свързани с цялостното изследване на човешкото съществувание. За голямо съжаление, това обучение вече не се предлага, въпреки, че Енрик Корбера продължава да предлага нещо наречено БиоНевроЕмоция, но то вече не включва познанието на 5-те Биологични закона на природата.

През 2014 започнах да изучавам също така редица енергийни терапии, свързани с така наречените Небесни Лекари и Светлинни Йерархии, които винаги са готови да ни помагат, стига да се обърнем към тях за помощ. В моя сайт може да прочетете повече по темата: www.biodekodirane.com.

През 2015 започнах да изучавам също така Зъбно Декодиране. Д-р Хамер споменава частично тази тема в книгите си. Много дълбоко развива темата белгийският зъболекар Кристиян Бейер. За съжаление няма нищо преведено на български език на днешна дата.

Преди това, през 2012-2013 завърших едногодишен Мастер по Коучинг с Невро-Лингвистично Програмиране и започнах още в края на 2013 година да работя лично с хора.

По-късно се формирах и в Клинична Хипноза, Регресия и много други. Напоследък изкарах и няколко курса он лайн по 5-те Биологични закона на природата с Марк Пфистер (живее и преподава в Италия, пряк ученик и съратник на д-р Хамер) и с д-р Луис Фелипе Еспиноса (пряк ученик на д-р Хамер, от Мексико).

Колкото повече познание и умения придобивах, веднага ги прилагах в сеансите си с клиенти, приятели и близки. От лайф коуч се превърнах в холистичен терапевт. В крайна сметка създадох един собствен метод на работа, при който прилагам онова, от което клиентът специфично има нужда и светлинните йерархии ми посочват. Не само прилагам техниките, които съм изучавала, но също така давам препоръки за ползването на хомеопатия, билколечение, витамини, правене на ритуали или други, винаги посочени ми от светлинните йерархии на клиента и моите. По този начин клиентът получава точно онова, от което се нуждае в дадения момент, а не една обща препоръка.

От април 2020 г. започнах да организирам семинари и безплатни групови сеанси он лайн на различни теми, винаги с идеята да допринасям за енергийното хармонизиране на участниците и пробуждането на съзнанието им, с цел по-дълбоко разбиране на процесите, през които нашето общество преминава в настоящия момент.

По същото време открих и поредицата видеоклипове на Ингмар и ме впечатлиха силно. Искаше ми се те да станат достъпни и за българската публика. Затова се свързах с него и направих възможното да ги преведа и запиша аудиото към тях. Искрено се надявам резултатът да ви хареса и да ви послужи. Имаме цялата мощ над живота и здравето си! Нека никога повече не я предаваме в ръцете на другите!

Ако искате да се свържете с мен за личен сеанс или за да участвате в семинар или групов сеанс, моля вижте следните канали за контакт и се запишете в тях, за да мога да ви поддържам информирани.

Канали за контакт:
Сайт на български език – www.biodekodirane.com
Сайт на испански език – www.recodificaturealidad.com
Канал в Youtube – Gueri Raditchkova
Страница на български език във Facebook – Биодекодиране
Страница на испански език във Facebook – Recodifica tu Realidad

Our team

The project „Disease is Different“ was launched in 2018 by Ingmar Marquardt with the freely available video series. What started as an individual project grew more and more through international support into a cooperative community project with many exciting sub-projects and thousands of hours of voluntary work (translation and creation in 15 languages, further practical parts, experience report archive, user list, study circles, practical courses, children’s book, …).
This team page is intended to provide an overview of who has contributed to the project and in what form!

 

5 Biological Laws of Nature

German New Medicine, Germanic New Medicine, Dr. Hamer, 5BN, GNM, 5BL, 5 Natural Laws of Biology

On this page you will find an introductory video series on the New Medicine’s 5 Natural Laws of Biology (5BN), which are also known as German New Medicine (GNM).
The biological laws were discovered by Dr. med. Ryke Geerd Hamer.